dimarts, 1 de maig del 2007

PRESENTACIÓ

Tal com afirmava Sèneca 2000 anys enrere, els joves no mostren interès, són poc respectuosos i pensen només en no fer res. Avui dia aquesta idea es repeteix.

Doncs bé, a Argelaguer hem esmicolat el tòpic i presentem una candidatura jove, plena de força, que té interès, opinió i ganes de fer coses, però, sobretot, presentem una candidatura amb valors tolerants, respectuosos i democràtics.

El nostre poble es transforma i a nosaltres ens preocupa. Grans projectes com la carretera, el polígon industrial, el camp de futbol i, sobretot, la nova urbanització, han afectat, afecten i afectaran al municipi i a les persones que hi viuen. És un moment molt important, no ens podem equivocar i, per això, estem decidits a participar de la construcció del poble on molts hi hem crescut i on tots hi volem viure.

Ara bé, sovint els grans projectes ens enceguen, absorbeixen tota l’energia i s’obliden del dia a dia. Nens, joves, adults i gent gran conflueixen cada dia amb objectius, interessos i necessitats ben diferents. La política municipal és i ha de ser pròxima, curosa amb els detalls, amb les petites coses que no es veuen , però que sovint ens preocupen tant o més que els grans projectes. Cada persona és important perquè cadascuna d’elles dóna vida al poble.

D’altra banda, tenint en compte el context en el qual vivim, ens definim com una candidatura implicada amb les reivindicacions de la comarca i del país que creiem justes, perquè, directament o no, també afecten el nostre municipi.

El moment crític del planeta, ple de desastres ecològics i socials també ens preocupa. El nostre pensament està compromès amb la pau i la solidaritat, per eliminar les desigualtats i fer d’aquest món un món més just.

Som una candidatura del poble i pel poble, decidida a escoltar els veïns.

Som una candidatura assembleària, que defensa allò que decideix.

Som una candidatura que vol parlar, participar i actuar.

Desitgem que aquest programa us interessi i que respongui al model de poble que voleu i, així, es pugui convertir en el programa de tots.

Els qui som i el què pensem interessa al poble. Perquè ens agrada que es facin coses, però, sobretot, ens agrada que es facin ben fetes.