dimecres, 5 de desembre del 2007

Mocions presentades pel Grup ERC al Ple 29/11/07

Dins aquest post hi podeu consultar les tres mocions presentades al Ple Ordinari del 29/11/07 referides a:
  • Bus Transversal
  • Senyalització i seguretat de les obres de la carretera
  • Informació al ciutadà

4 comentaris:

grup d'esquerra ha dit...

MOCIÓ PER LA PUBLICACIÓ DELS PLENS I LES ACTES A LA WEB OFICIAL DE L’AJUNTAMENT D’ARGELAGUER

En Josep Antoni Anaya Romero, amb DNI 40342681-Z, com a regidor de l’Ajuntament d’Argelaguer i en nom del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya,

EXPOSA

• Potenciar la informació i participació dels ciutadans és un deure dels Ajuntaments que queda reflectit a l’Article 69 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local.
• L’ajuntament d’Argelaguer podria millorar molt en relació a la informació al ciutadà i a la utilització de les noves tecnologies.
• Potenciar i fomentar la informació i participació ciutadanes és fonamental per cohesionar les institucions amb la gent.

És per això que, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, proposa al Ple, l’adopció dels següents

ACORDS
Primer.- Informar de les Convocatòries plenàries i plublicar-ne les seves Actes a la web oficial de l’Ajuntament d’Argelaguer, d’una forma íntegra i amb caire d’obligatorietat.
Segon.- Realitzar la publicació de les convocatòries plenàries amb antelació suficient al dia de celebració del ple (4 dies abans del ple) per tal de millorar la informació i per fomentar la participació dels vilatans.

Tercer.- Actualitzar la web oficial de l’Ajuntament d’Argelaguer com a mínim en intervals setmanals per convertir aquest servei d’informació en una eina vàlida.






Josep Antoni Anaya Romero
Argelaguer, 24 de Novembre de 2007

grup d'esquerra ha dit...

MOCIÓ PER LA SOL•LICITACIÓ DEL BUS TRANSVERSAL AL CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA



En Josep Antoni Anaya Romero, amb DNI 40342681-Z., com a regidor de l’Ajuntament d’Argelaguer i en nom del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya,


EXPOSA


• El Bus Transversal és una línia intracomarcal de transport públic que uneix les poblacions de Sant Esteve d’en Bas i Castellfollit de la Roca passant per Olot. És un servei bàsic i que funciona amb èxit.
• L’anomenada Garrotxa Sud no disposa d’aquest servei i, per tant, Argelaguer es veu greument perjudicat pel que fa al transport i comunicacions dels seus vilatans.
• Potenciar i fomentar l’ús del transport públic redueix l’ús del transport privat i dels costos ecològics i econòmics que se’n deriven, i facilita el transport de sectors socials amb menys oportunitat com són gent gran i menors d’edat.
• Hi ha la oportunitat de millorar el transport públic a Argelaguer i ha de ser una prioritat.


És per això que, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, proposa al Ple, l’adopció dels següents


ACORDS


Primer.- Sol•licitar al Consell Comarcal de la Garrotxa que faci les gestions necessàries per ampliar la línia del Bus Transversal a la Garrotxa Sud, passant per Argelaguer.

Segon.- Demanar a l’empresa explotadora que coordini amb el Consell Comarcal de la Garrotxa els procediments necessaris per ampliar la línia del Bus Transversal per proporcionar aquest servei de transport a tota la comarca.

Tercer.- Comunicar aquests acords al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, al Consell Comarcal de la Garrotxa i a l’empresa explotadora del servei.











Josep Antoni Anaya Romero
Argelaguer, 24 de Novembre de 2007

grup d'esquerra ha dit...

MOCIÓ PER LA MILLORA EN LA SENYALITZACIÓ I ACCESSOS REFERENTS A L’OBRA D’ADEQUACIÓ DEL TRAM DE CARRETERA N-260 EN EL MUNICIPI

En Josep Antoni Anaya Romero, amb DNI 40342681-Z, com a regidor de l’Ajuntament d’Argelaguer i en nom del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya,

EXPOSA

• La senyalització de les obres de la Carretera d’Olot d’Argelaguer no és adequada en relació a les dimensions i al termini d’acabament d’unes obres d’aquestes característiques.
• Els senyals de Prohibició d’Estacionament són molt rudimentaris i, a més, poc visibles. La senyalització de prioritat de pas dels cotxes no existeix.

És per això que, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, proposa al Ple, l’adopció dels següents

ACORDS
Primer.- Exigir a l’empresa executora de les obres que senyalitzi degudament la regulació del trànsit a la Carretera d’Olot d’Argelaguer (N-260).

Segon.- Exigir a l’empresa executora de les obres que faciliti més l’accessibilitat dels vianants d’una banda a l’altra de la carretera d’Argelaguer (N-260).

Tercer.- Demanar a qui escaigui convenient que es senyalitzi l’estacionament del transport públic per tal de que els seus usuaris puguin identificar fàcilment el lloc adequat per a l’espera del transport.







Josep Antoni Anaya Romero
Argelaguer, 24 de Novembre de 2007

grup d'esquerra ha dit...

VALORACIÓ DEL "NO" A LES 3 MOCIONS
En el Ple celebrat ahir va quedar patent que Argelaguer, per culpa, sobretot, de la seva “cúpula” institucional, s’ha convertit en un dels pobles de la comarca que menys ha madurat democràticament.
No només han votat que NO a totes les nostres mocions sinó que ho han justificat amb arguments que tenen menys base que la seva pròpia credibilitat.

• “a Argelaguer hi ha un Bus Polígon que ja passa cada dues hores”, aquesta és la frase que explica el NO al Bus Transversal. M’agradaria que això ho expliquessin a gent gran, joves i altres. Que no estan disposats a fer ni una simple gestió de demanda al Consell Comarcal per millorar un Server Bàsic de comunicació. És clar que ells no han hagut d’agafar un Bus en els últims 20 anys.
• Intentar posar la “por al cos” sobre el tema dels documents dels Plens quan tothom sap que són de domini públic és propi d’altres èpoques.
• No voler fer cap gestió per millorar la patètica senyalització de les obres de la carretera només és coherent amb el complexe d’inferioritat dels que manen a Argelaguer amb els que manen més amunt.
• Col•locar temes de pressupostos en “Assumptes Varis” no és seriós.

La conseqüència de tot això és que a Argelaguer no es fa res per la gent, res. Hi ha dedicació exclusiva a les grans obres, que ningú entén i sobre les quals ningú informa.
Aquesta actitud prepotent del grup CiU votant NO a tres mocions molt senzilles d’executar no només és una estratègia política equivocada pels seus interessos sinó que ens obliga com a Oposició a ser molt contundents.
Informarem de tot el que està passant a tota la gent del poble. La única via efectiva que tenim per revertir aquesta situació a mig termini és obrir debat públic i fer reflexionar a la gent.

Vagi bé.